به گزارش میمتالز، این روزها حال و روز گروه سیمانی به دلیل اظهاراتی که پیرامون قیمت سیمان انجام شده است چندان خوب نیست، اما برخی از نمادهای این گروه، به لحاظ بنیادی شرایط مساعدی را دارند.
در ادامه به بررسی وضعیت بنیادی یکی از نمادهای گروه سیمانی خواهیم پرداخت.
شرکت سیمان خزر در سال ۱۳۹۹ به طور کلی ۲۵۰ میلیارد تومان فروش داشته است. شرکت از منظر شرکت داری عملیات خیلی خوبی را داشته است و استراتژِی شرکت با توجه به سهامداری سیمان فارس خوزستان تقسیم سود بیش از ۹۵ درصدی بوده است. این شرکت ۱۳۱۰ ریال از سود ۱۳۷۵ هر سهم را تقسیم کرده و تنها شرکت سیمانی است که این میزان تقسیم سود داشته است.
در تصویر فوق گزارش سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ سخزر با گزارش سال ۱۳۹۹ مقایسه شده است. این گزارش نشان میدهد که شرکت در سه ماهه اول سال جاری ۱۱۵ میلیارد تومان فروش داشته است و این بدان معنا است که شرکت در سه ماهه اول سال جاری به اندازه نصف سال گذشته بهبود عملیات داشته است.
درآمدهای عملیاتی شرکت در سه ماهه اول سال جاری رشد ۱۸۳ درصدی داشته است که این میزان رشد موجب شده است تا سخزر بیشترین رشد را در میان شرکتهای سیمانی تجربه کند.
نکته حائز اهمیت این است که رشد درآمدی این شرکت تنها به دلیل افزایش قیمت سیمان نبوده است بلکه این شرکت مشتریان جدیدی دارد که باعث شده اند سفارشهای شرکت در محدوده گیلان افزایش یابد، به طوری که سال گذشته در سه ماهه اول این شرکت ۲۱۸۹۶۶ تن فروش داشته است در صورتی که در سه ماهه اول سال جاری این میزان به ۳۳۰۰۲۰ تن رسیده است. این بدان معنا است که فروش شرکت در سه ماهه اول سال جاری در مقایسه با سال گذشته رشد ۵۱ درصدی را تجربه کرده است.
فروش این شرکت را در سه ماهه اول امسال در مقایسه با سال گذشته مورد بررسی قرار دادیم و حال با یک پیش بینی سود ساده میتوان برآورد کنیم که این شرکت در انتهای سال بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان فروش خواهد داشت که با حاشیه سود ۳۳ تا ۳۵ درصدی، میتواند سودی بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومانی برای این شرکت در سال ۱۴۰۰ به ارمغان آورد.
با توجه به اینکه ارزش ماشین آلات و خط تولید کارخانه تولید سیمان با ماشین آلات اروپایی با ظرفیت ٤ هزارتن در روز بالغ بر ١٢٠ میلیون یورو میگردد، ارزش روز تجهیزات کارخانه سیمان خزر با یورو ٢٤٤,٠٠٠ ریالی برابر با ٢٩,٢٨٠ میلیارد ریال میباشد.
در خصوص ارزش روز زمینهای شرکت باید گفت که این شرکت بالغ بر ١٠٨ هکتار زمین دارد که با مقایسه با زمینهای شهرکهای صنعتی استان، حداقل قیمت برآوردی بالغ بر پانزده میلیون ریال به ازای هر متر مربع برآورد میگردد.
در خصوص معدن تخت آسمان (٢) به وسعت ٢٨٠ هکتار که در ١٧ هکتار آن سنگ تراورتن کشف گردیده است و عملیات برداشت آن فعلا متوقف است، باید گفت با توجه به آنکه این زمینها در بهترین منطقه تفریحی لوشان واقع شده است و با پیش بینی تسطیح زمین برای ساخت شهرک ویلایی، با رعایت اصل احتیاط، قیمت برآوردی آن حداقل متری پانزده میلیون ریال و برای ذخایر ١,٧ میلیون تن سنگ تراوتن آن با کیفیت حداقل ٧ میلیون ریال به ازای هر تن برآورد میگردد.
برای معدن ٧٥ هکتاری کرماک نیز با توجه به عدم برآورد دقیق ذخایر سنگ آهک، فقط قیمت زمین آن معادل ٨ میلیون ریال به ازای هر مترمربع برآورد میگردد.
منبع: نبض بورس